Keskustan puoluevaltuuston jäsen ja keskustan Vantaan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Sami Kilpeläinen arvostelee Puheenvuoron blogissaan kovin sanoin puolueensa toimintaa. Kilpeläisen mukaan keskustan yhteys kansaan on katkeamassa.

–Hallitusohjelma pitää sisällään tavoitteita, jotka voisivat edistää Suomen tasapainoista kasvua ja kehitystä. Käytäntö on kuitenkin näyttänyt, että keskustan yhteys kansaan ja maan tasapainoiseen kehittämiseen horjuu pahasti, hän kirjoittaa.

Kilpeläinen nostaa esimerkeiksi sote-uudistuksen ja liikennekaaren.

–Soten yhtiöittämisestä ja valinnanvapaudesta on tulossa fiasko. Väkirikkaat alueet pärjäävät. Tuskinpa yksityinen terveyssektori ottaa vastuulleen kalliit hoidot tai kalliita laiteinvestointeja vaativat palvelut. Vajaateholle jäävät maakuntien liikelaitokset yrittävät ylläpitää torsoa perustason palveluvalikoimaansa? Oikeampi tapa olisi aloittaa pienemmillä askelilla, vaikkapa päivystyksen tai ortopedian avaamisella eikä kaikkea kerralla. Keskustan rähmällään olo rikkaiden kokoomuksen edessä on aina tuonut ongelmia, hän kirjoittaa.

Liikenneväylien yksityistäminen olisi Kilpeläisen mukaan ”katastrofaalinen virhe”.

–Liikenneväylien myynti olisi katastrofaalinen virhe. Edes Venäjällä ei tainnut valtion omaisuuden yksityistäminen olla näin hurja puhallus? Kuinka monen päättäjän lähipiiri tarjoaa palveluita yksityistettäville aloille, kuten aikanaan panospuhdistamoja haja-asutusalueen jätevesiasetukseen, hän kysyy.

Kilpeläinen oli ehdolla keskustan puoluesihteeriksi viime kesän puoluekokouksessa. Puoluesihteeriksi valittiin puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska.