Kouvolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kaupunginvaltuuston jäsen Jari Larikka (kok.) syyttää Kotkan kaupunginjohtajaa Henry Lindelöfiä kiristyksestä.

– Kotkan kaupunginjohtaja Harry Lindelöf kiristää Kouvolaa. Hän ilmoitti, että Kotka vääntää Kouvolaa Kymenlaakson sähkön osakekaupan taakse sote-kortilla. Lindelöf käy kauppaa mielestään oikeutetusti kouvolalaisten hengen ja terveyden kustannuksella, ex-kansanedustaja Larikka kirjoittaa blogissaan.

Lue lisää Puheenvuorosta: Kotkan kaupunginjohtaja Lindelöf kiristää Kouvolaa

Kiistan taustalla on Kotkan ja Kouvolan välinen vääntö Kymenlaakson Sähkön omistuksesta. Kotka haluaisi myydä joko kaikki tai osan sähköyhtiön osakkeistaan helpottaakseen omaa taloustilannettaan, kertoo Kouvolan Sanomat.

Lindelöf on sanonut Kouvolan Sanomien haastattelussa, että energiasopu voisi helpottaa sote-palveluista jatkossa käytäviä neuvotteluita.

– En ole kytkemässä näitä asioita mitenkään toisiinsa, mutta kuten maailmalta tiedetään asiat seuraavat toinen toisiaan. Asioista on helpompi sopia, kun ei ole jäänyt kiviä kenkään matkan varrelta, Lindelöf sanoi lehdelle eilen.

Larikka linjaa nyt tiukasti, että neuvottelut Lindelöfin kanssa ovat ohi.

– Tämä Kouvolan painostaminen, kiristäminen ja neuvotteluista kieltäytyminen on nyt saavuttanut huippunsa. Toivottavasti Kouvolan päättäjien silmät nyt avautuvat. Kouvola ei enää neuvottele Lindelöfin kanssa, Larikka kirjoittaa.

Uusi Suomi tavoittelee Lindelöfiä kommentoimaan asiaa.