Vihreiden entinen puheenjohtaja Ville Niinistö hakee Palloliiton puheenjohtajaksi elokuussa menehtyneen Pertti Alajan seuraajaksi. Hän kertoo asiasta somessa.

Niinistö kertoo Facebookissa, että häntä on pyydetty hakemaan Suomen Palloliiton seuraavaksi puheenjohtajaksi ja hän on päättänyt vastata myöntävästi. Niinistön mukaan päätökseen vaikutti erityisesti laaja tuki kotiseudun eli Turun ja Länsi-Suomen jalkapallovaikuttajilta ja seuroilta.

– Olen suoraan sanottuna todella innostunut tästä mahdollisuudesta: aivan kuin pikkupoikana olin innostunut futiskentällä tuomarin puhaltaessa pilliin pelin alkamisen merkiksi. Jo kysytyksi tuleminen on suuri kunnia kaarinalaisen juniorijalkapallon kasvattamalle, Niinistö sanoo Facebookissa.

–Haluaisin olla puheenjohtaja, joka on koko suomalaisen futiksen asialla - niin kilpailullisen menestyksen kuin tyttöjen ja poikien harrastusmahdollisuuksien parantamisessa, Niinistö twiittaa.

Kisaan ilmoittautuu myös jalkapallovaikuttaja, KuPSin pääomistaja Ari Lahti, joka kertoo asiasta Twitterissä. Hän haki tehtävään myös vuonna 2012.

– Haluan kehittää suomalaista jalkapalloa ja vastaan lukuisiin pyyntöihin: olen käytettävissä Palloliiton pj:n tehtävään, hän twiittaa.

Ville Niinistön setä tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli aiemmin Palloliiton puheenjohtaja, mutta hänen kautensa keskeytyi presidentiksi tuloon.

Lue myös:

Suomen jalkapallo siirtyy Pertti Alajan jälkeiseen aikaan

Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja on kuollut