Suomen kaikkien aikojen menestyksekkäin ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen julkaisi maanantaina Instagram-tilillään viestin, jossa hän vahvisti jatkavansa ainakin vielä ensi kauden ajan.

- C U Next season :), Mäkäräinen kirjoitti videolla rantahiekkaan.

Mäkäräinen mietti uransa jatkoa pitkään. Ampumahiihtoliitto ilmoitti aiemmin, ettei Mäkäräinen ole maajoukkueen nimilistalla, koska ei ole päättänyt vielä jatkostaan.

Mäkäräinen voitti viime kaudella maailmancupin kokonaiskilpailun, mutta epäonnistui Pyeongchangin olympiakisoissa. Uransa jatkon suhteen hän antoi ehkä – ehkä ei -vastauksia pitkin kevättä.

Mäkäräinen on voittanut urallaan MM-kultaa 2011 sekä MM-hopean ja neljä MM-pronssia, mutta ei koskaan olympiamitalia. Maailmancupin kokonaiskilpailun hän on voittanut kolmesti.

Maanantaina kuultiin myös, että pikaluistelija Mika Poutala lopettaa kilpailu-uransa. Poutala ilmoitti asiasta YouTube-videolla.

- Mä olen päättänyt lopettaa pikaluistelu-urani. Tässä on monia asioita, jotka vaikuttavat tähän. Yksi isoimmista asioista on se, että haluan viettää enemmän aikaa perheeni kanssa. En ole enää valmis uhraamaan vaimoni ja lasteni elämää minun halujen ja unelmien toteuttamiseen, Poutala perusteli päätöstään.

Poutala, 35, nähtiin Torinon, Vancouverin, Sotshin ja Pyeongchangin olympiakisoissa. Hän sijoittui 500 metrillä neljänneksi Pyeongchangissa ja viidenneksi Vancouverissa. Myös matkakohtaisista MM-kisoista Poutalan paras sija on neljäs.

Vancouverissa Poutala olisi voittanut 500 metrillä kultaa, jos nykysäännöt olisivat olleet käytössä. Tuolloin oli kuitenkin kaksi kierrosta ja kisan kärjessä avauskierroksen jälkeen ollut Poutala epäonnistui toisella kierroksella.

Pyeongchangissa Poutala hävisi pronssimitalin 500 metrillä kolmella sadasosalla.