Kreikan ammattijärjestöt aloittavat tänään maassa kahden vuorokauden mittaisen yleislakon, jolla vastustetaan hallituksen säästösuunnitelmia. Kreikan parlamentti käsittelee hallituksen säästöehdotuksia tänään ja huomenna.

Kreikan pääministeri George Papandreou vakuutteli jälleen eilen kansalaisille BBC:n mukaan, että 28 miljardin euron säästötoimet ovat ainoa mahdollisuus Kreikalle päästä takaisin jaloilleen. Ilman toimia, Euroopan unioni ja kansainvälinen valuuttarahasto IMF pidättäytyisivät maksamasta uutta lainaerää Kreikalle. Tällöin maa ei enää selviäisi nykyisistä lainoistaan.

Kreikkalaislehti Kathimerinin mukaan yleislakko sulkee Kreikassa kouluja, valtion virastoja ja käräjäoikeuksia. Sairaaloissa töissä on vain aivan välttämätön määrä työntekijöitä. Kunnallisten puhtaanapitolaitosten työntekijät aloittivat lakkonsa jo sunnuntaina ja roskien pelätään kasaantuvan Ateenan ja Thessalonikissa.

Myös lentoliikenteeseen odotetaan häiriöitä, kun lennonjohdon työntekijät järjestävät neljän tunnin mittaisen työnseisauksen tänään ja huomenna. Ateenassa julkinen liikenne seisahtuu täysin metroja lukuunottamatta.