Euroopan valtiovarainministerit hylkäsivät eilen Kreikan pääministerin Alexis Tsiprasin viime hetken pyynnön jatkaa Kreikan lainaohjelmaa. Lainaohjelma päättyi eilen, kun Kreikka ei maksanut valuuttarahasto IMF:lle 1,5 miljardin euron erää.

Tsipras esitti eilen myös pyynnön kolmannesta tukipaketista Kreikalle. Euroalueen valtiovarainministerit reagoivat tähän yllätysvetoon Financial Timesin (FT) mukaan viileästi. Euroalueen valtiovarainministerit kuitenkin keskustelevat kolmannesta paketista tänään.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) kirjoitti Twitterissä, että pyyntö uudesta pelastuspaketista käsitellään normaalin prosessin kautta. FT:n mukaan tämä viittaa siihen, että pyyntöä ei käsitellä kiireellisesti.

Stubbin tviittejä on siteerattu laajasti kansainvälisessä, etenkin saksalaisessa lehdistössä.

FT:n mukaan Saksan liittokansleri Angela Merkel aloittaa keskustelut Ateenan kanssa vasta sunnuntain kansanäänestyksen jälkeen.

FT:n mukaan kolmas lainapaketti näyttää epätodennäköiseltä sen vuoksi, että uusi lainaohjelma edellyttää edellisen ohjelman loppuun viemistä ja Tsipras on ollut haluton viemään läpi velkojien vaatimia uudistuksia.