Kreikan ja sen velkojien välille ei synny sopimusta tukiohjelmasta ainakaan maanantaina. Kansainvälisten uutislähteiden mukaan neuvottelut kariutuivat maanantai-iltana odotettua nopeammin.

Kreikkalaiset kokouslähteet kertovat uutistoimisto Bloombergin ja kreikkalaislehti Kathimerinin mukaan, että Kreikka ei voi hyväksyä euroryhmän kokoukseen tuomaa esitystä Kreikan nykyisen tukiohjelman jatkamisesta.

Kreikan hallitus kuvaa Bloombergin mukaan lausunnossaan esitystä ”absurdiksi” ja järjettömäksi. Kreikan tuore hallitus on ilmoittanut ja luvannut myös äänestäjilleen, että se ei tule jatkamaan entistä tukiohjelmaa tiukkoine säästöehtoineen. Kreikka vaatii lainaehtojen ja säästövaatimusten keventämistä, jotta maan talous piristyisi ja leikkausten kurittamat kansalaiset saisivat helpotusta elämäänsä.

– Ne, jotka yhä ripustautuvat tukiohjelman jatkamiseen, tuhlaavat aikaansa. Sellaisilla ehdoilla ei tänään synny sopimusta, nimetön kreikkalainen hallituslähde sanoo Kathimerinille.

Euroryhmästä erityisesti Saksa on tehnyt selväksi, että Kreikan ja muun euroryhmän neuvotteluiden ainoa lähtökohta on nykyisen tukiohjelman jatkaminen. Velkaisen Kreikan valtion varat uhkaavat loppua, jos se ei saa euroryhmältä ja Euroopan keskuspankilta lisärahoitusta.

Eurovaluutan kurssi lähti laskuun Kreikan ulosmarssin jälkeen.