Suomen mitalitili ei avautunut hiihdon MM-kisoissa Seefeldissä naisten 10 kilometrin kisassa. Krista Pärmäkoski sijoittui väliaikalähdöllä perinteisellä tyylillä hiihdetyssä kisassa neljänneksi. Pronssimitalista Krista jäi 1,4 sekuntia.

Pärmäkosken meno ei vakuuttanut viikonloppuna yhdistelmäkisassa ja parisprintissä. Niihin startteihin nähden hän ylitti 10 kilometrillä odotukset. Mitali jäi harmittavan pienen marginaalin päähän, mutta Pärmäkosken suoritusta voi silti pitää erittäin hyvänä.

Marja-Liisa Kirvesniemi totesi aikoinaan nelossijan olevan ”niin inhottava”. Pärmäkosken tapauksessa termin voi allekirjoittaa. Marginaalihan oli todella pieni.

Voittaja ei yllättänyt ketään. Huulirasvakäryn tuoman kahden vuoden kilpailukiellon kärsinyt Norjan Therese Johaug otti Seefeldin kisoissa jo toisen kultamitalinsa. Vielä lauantaina yhdistelmäkisan kultamitalistaan Johaug vuodatti kyyneliä, mutta 10 kilometrin kultaansa hän suhtautui haastattelussa jo totutun coolisti.

Dopingista kärähtänyt itävaltalaishiihtäjä Johannes Dürr on epäilleen Johaugin valehdelleen huulirasvaselityksissään. Johaug ei ole halunnut moisia väitteitä kommentoida. Norjassa hän on ainakin yhä kansallissankari, vaikka mystisyyttä huulirasvatarinassa riittää.

Hopeaa saavutti kisan merkittävä yllättäjä, ensimmäisiä aikuisten arvokisojaan hiihtävä Ruotsin 19-vuotias Frida Karlsson. Hän hävisi Johaugille 12,2 sekuntia.

Norjan toisen mitalin kisasta nappasi Ingvild Flugstad Östberg. Hän hävisi Johaugille 35,6 sekuntia, mutta päihitti neljänneksi jääneen Pärmäkosken siis 1,4 sekunnilla.

Laura Mononen jatkoi hyviä esityksiään oltuaan tuloksissa 14:s. Johanna Matintalon sijoitus oli 17:s ja sairastelusta kärsinyt Kerttu Niskanen 22:s. Suomen joukkueen kokonaispanos oli ihan hyvä.

Naisten viesti hiihdetään torstaina. Norja ja Ruotsi ovat selkeät suosikit, mutta Suomi taistelee Venäjän kanssa pronssista.