Kokoomuksen uusi puoluesihteeri Kristiina Kokko haluaa, että puolueeseen lliitetään nykyistä vahvemmin muutakin kuin vastuullinen talouspolitiikka.

”Koulutus, mahdollisimman tasa-arvoiset mahdollisuudet lapsille, nuorten syrjäytyminen ja ikäihmisten palvelut ovat teemoja, joita haluan olla nostamassa esiin kokoomuksen politiikassa. Nämä ihmisten arjen asiat ovat myös kokoomuksen politiikan ydintä”, Kokko sanoo.

Hänestä kokoomuksen pitää olla ihmisille luontevin kanava vaikuttaa niin kotiseudun, valtakunnan kuin Euroopan politiikkaan.

Kokoomuksen puoluevaltuusto valitsi Kokon, 41, puoluesihteeriksi lauantaina Helsingissä. Kokko aloittaa tehtävässä välittömästi.

”Kristiina on rautainen osaaja. Hän tuntee kokoomuksen erinomaisesti, mutta tuo samalla tarvittavan tuulahduksen uutta näkökulmaa puolueen toiminnan kehittämiseen. Kristiina on työskennellyt palkansaajien asialla ja pappina. Hänellä on hyvä tuntuma suomalaisesta yhteiskunnasta ja ihmisten tunnoista ”, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo.

Helsinkiläinen Kokko on työskennellyt palkansaajakeskusjärjestö Akavan kehityspäällikkönä. Hän on koulutukseltaan teologian maisteri, ja toiminut seurakuntapastorina. Kokko työskentelee edelleen pappina vapaa-ajallaan.

Viime keväänä Kokko oli kokoomuksen ministeriryhmän erityisavustaja. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa opetus- ja kulttuuriministerin, ympäristöministerin, sisäministerin ja eduskunnan varapuhemiehen erityisavustajana, poliittisena suunnittelijana kokoomuksen puoluetoimistossa, Kansallisen sivistysliiton vt. pääsihteerinä, Tradenomiliiton pääsihteerinä ja kokoomusopiskelijoiden Tuhatkunnan puheenjohtajana.