Keskusrikospoliisin mukana tässä vaiheessa ei voida ottaa kantaa siihen, oliko Turun puukotuksissa kyse terrorismista.

–En osaa sanoa tässä vaiheessa, onko kyse terrorismista, KRP:n edustaja Markus Laine sanoi poliisin tiedotustilaisuudessa hetki sitten.

Samalla Laine kuitenkin totesi, ettei terrorismin mahdollisuutta ole rajattu poiskaan.

Poliisi sai hälytyksen kello 16.02, koska Turun Kauppatorilla oli tapahtunut puukotus. Poliisin mukaan nuorehko mieshenkilö oli puukottanut ainakin kahta henkilöä. Sen jälkeen tekijä poistui torilta Kauppiaskatua Puutorin suuntaan ja puukotti siellä useita muita uhreja. Tämän hetkisen tiedon mukaan hän on puukottanut ainakin kahdeksaa henkilöä, joista kaksi on menehtynyt. Poliisi pysäytti epäillyn ampumalla Brahenkadulla. Epäilty tällä hetkellä sairaalahoidossa.

Markus Laineen mukaan epäiltyjä on tässä vaiheessa yksi ja parhaillaan selvitetään, liittyykö tapahtumiin muita. Tekijän henkilöllisyys ei ole vielä selvillä.

–Epäillyn henkilöllisyyttä ei ole vielä voitu varmistaa. Maahanmuuttovirastoon on oltu yhteydessä siitä, onko henkilö siellä kirjoilla. Kyseessä on ulkomaalaisen näköinen henkilö, sisäministeri Paula Risikko (kok.) sanoi tiedotustilaisuudessa.

Poliisien varautumisvalmiutta on nostettu koko maassa. Myös Rajavartiolaitos on nostanut valmiutta satamissa ja Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Lue lisää:

Poliisi: Kaksi puukotettua kuollut – näin tilanne eteni kello 16.02–16.20

Turun puukottajan henkilöllisyys arvoitus – Risikko: ”Ulkomaalaisen näköinen henkilö”

Silminnäkijät lehdille: Puukottajaa lyötiin pesäpallomailalla – nuoret jahtasivat takaa

Poliisi etsii mahdollisia muita tekijöitä Turussa – ”Poistukaa keskustasta”

IL-TV:n video Turusta: Ihmiset juoksivat kauhuissaan pakoon

Poliisi vahvistaa: ”Turun keskustassa puukotettu useita henkilöitä – välttäkää kaupungin keskustaa”