Keskusrikospoliisin (krp) mukaan Kuopion kouluhyökkäyksestä epäiltyä miestä ei ole vielä päästy kuulemaan. Poliisi kuulustelee epäiltyä heti, kun hänen kuntonsa sen mahdollistaa, tutkinnanjohtaja Olli Töyräs kertoi medialle tänään keskiviikkona.

Krp ei kerro tarkemmin, mihin kohtaan epäiltyä poliisin ampumat kaksi laukausta osuivat. Epäilty loukkaantui vakavasti, mutta ”tulee selviämään vammoistaan”, Töyräs kertoo.

Krp:n mukaan väkivallanteko rajoittui yhteen luokkahuoneeseen. Paikalla oli toistakymmentä ihmistä, jotka olivat kaikki vaarassa.

”Tilanne on ollut hyvin vaarallinen kaikille”, Töyräs sanoo.

”Väkivallanteko tapahtui poliisin mukaan yhdessä luokkahuoneessa, kun taas poliisin voimankäyttö tapahtui luokkatilan ulkopuolella”, Töyräs kertoo. Hänen mukaansa epäilty on itse lähtenyt pois luokkatilasta.

Poliisi kertoi aiemmin, että teossa käytettiin sapelityylistä miekkaa ja että epäillyllä oli mukaan myös ase. Töyrään mukaan ase oli ilmapistoolityyppinen eikä sillä tämänhetkisen tiedon mukaan ammuttu.

Keskusrikospoliisi tutkii Kuopion tiistaista veritekoa murhana sekä useina murhan yrityksinä. Väkivallan seurauksena menehtyi yksi ja loukkaantui yhdeksän henkilöä.

Töyräs sanoi myös, että tällä hetkellä epäillyn elämänhistoriassa ei ole mitään sellaista viitettä, joka olisi voinut ennakoida tekoa. Töyrään mukaan teko oli siinä mielessä hyvin yllättävä. Poliisin mukaan hyökkääjä näytti toimineen yksin.