Keskusrikospoliisi tutkii Kuopion tiistaista veritekoa murhana sekä useina murhan yrityksinä.

KRP on aloittanut tutkinnan Savon ammattiopiston tiloissa Kuopiossa eilen tiistaina 1. lokakuuta tapahtuneesta väkivallanteosta.

”Esitutkinnassa on tässä vaiheessa selvillä, että vuonna 1994 syntynyt suomalainen mies, Savon ammattiopiston oppilas, hyökkäsi luokkahuoneessa opiston tiloissa kauppakeskus Hermannissa useiden ihmisten kimppuun käyttäen aseenaan sapelia”, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs Keskusrikospoliisista kertoo tiedotteessa.

Väkivallan seurauksena menehtyi yksi ja loukkaantui yhdeksän henkilöä.

Poliisi epäilee vuonna 1994 syntynyttä miestä murhasta sekä useista murhan yrityksistä. Rikosnimikkeiden määrä tarkentuu edelleen tutkinnan edetessä.

Tiedotteen mukaan poliisi ampui tilanteessa kaksi laukausta pysäyttääkseen epäillyn, joka ei totellut poliisin käskytystä. Epäilty loukkaantui ampumisen seurauksena.

”Poliisin aseenkäytön tutkinnasta vastaa Valtakunnansyyttäjänvirasto”, KRP kertoo.

Poliisi on tiistaina aloittanut ja keskiviikon aikana jatkanut tapahtumapaikan teknistä tutkintaa sekä laajoja puhutuksia ja kuulusteluita. Teosta epäiltyä poliisi ei ole vielä kuullut.

”Väkivallanteon motiivista ja syistä ei ole tällä hetkellä tietoa, ja poliisi selvittää niitä parhaillaan. Poliisin tämän hetken näkemys on, että epäilty toimi yksin, eikä kyse ole esimerkiksi järjestäytyneestä rikollisuudesta”, Töyräs sanoo.