Keskusrikospoliisin (KRP) mukaan Turun puukotuksia tutkitaan terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina sekä niiden yrityksinä. Perjantaina poliisi ei vielä halunnut ottaa kantaa siihen, oliko kyseessä terroriteko.

-Viranomaiset ovat jatkaneet tiiviisti eilisten Turussa tapahtuneiden puukotusten tutkintaa. Tekoja on tutkittu murhina, mutta yön aikana saadun lisätiedon myötä rikosnimikkeinä ovat nyt terroristisessa tarkoituksessa tehdyt murhat sekä niiden yritykset, KRP:n Crista Granroth sanoo tiedotteessa.

Puukotuksen uhreista kaksi on menehtynyt ja kahdeksan loukkaantui. Poliisin mukaan kuolleet ovat Suomen kansalaisia, mutta loukkaantuneiden joukossa on yksi Italian ja kaksi Ruotsin kansalaista.

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Markus Laine sanoi aamulla Ylen uutisille, että poliisilla on yön aikana ollut useita operaatioita Turun puukotuksiin liittyen. Laineen mukaan useita henkilöitä on otettu kiinni.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Ari Karvonen kertoi aikaisemmin lauantaina, että kohotettu valmius jatkuu edelleen muun muassa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Lue lisää:

KRP:n ylikomisario Ylellä: Turun puukotuksiin liittyen useita poliisioperaatioita - kiinniotettujen osuutta selvitetään

Tässäkö yksi poliisin operaatioista? - TS: Poliisi kävi usean partion voimin vastaanottokeskuksessa

Turun puukottajan uhria auttanut ruotsalainen loukkaantui vakavasti: ”Ei ole varmaa pystytäänkö käteni pelastamaan”

Näkökulma: Turun puukotukset pysäyttivät suomalaiset