Keskusrikospoliisi esittää kahta henkilöä vangittavaksi huomenna Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

KRP pidätti kaksi henkilöä suuressa operaatiossa Turun saaristossa viikonloppuna.

”Henkilöitä vaaditaan vangittaviksi epäiltyinä törkeästä rahanpesusta ja törkeästä veropetoksesta syytä epäillä -perusteella. Henkilöt ovat tutkinnan kohteena olevan yrityksen työntekijöitä. Toinen heistä on Viron ja toinen Venäjän kansalainen”, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Venäläismediassa kerrottiin jo aiemmin, että toinen pidätetyistä on Venäjän kansalainen.

Suomalaisessa osakeyhtiössä epäillään pestyn rahaa usean miljoonan euron edestä, ja yrityksen epäillään käyttäneen pimeää työvoimaa kiinteistöjen rakentamisessa. Esitutkinnassa epäillään muun muassa törkeää rahanpesua, törkeää veropetosta ja törkeää työeläkevakuutusmaksupetosta, poliisi kertoo.

STT ja Ilta-Sanomat kertovat käräjäoikeuden papereihin viitaten, että molemmat pidätetyt kytkeytyvät Airiston Helmi -yhtiöön. Poliisi ei kuitenkaan vieläkään kerro julkisuuteen, mihin yhtiöön tutkinta kohdistuu.

Viikonlopun laajat kotietsinnät saatiin päätökseen Turun saaristossa eilisiltana, poliisi kertoo. Kotietsintöjä tehtiin viikonlopun aikana yhteensä 17 kohteessa mantereella ja saarissa. KRP:n noin sadan työntekijän lisäksi operaatioon osallistui noin 300 henkilöä muista viranomaisorganisaatioista.