Porvoon poliisiampumisista epäillyt miehet ovat Ruotsin kansalaisia, mutta toisella on myös Suomen kansalaisuus, vahvistaa Keskusrikospoliisi (KRP).

Poliisi kuulee kaksikkoa tänään. Epäillyt ovat vuonna 1989 ja 1994 syntyneitä miehiä.

LUE MYÖS: MTV: Poliisin ase vietiin Porvoon tulituksessa – HS: Epäillyt veljeksiä, toinen vapaaotellut Ruotsissa

”Rikosnimikkeet tässä kokonaisuudessa ovat useat murhan yritykset, joiden lukumäärä tarkentuu esitutkinnan edetessä. Porvoon tapahtumien osalta poliisi epäilee miehiä kahdesta murhan yrityksestä, ja Tampereen seudulla sunnuntai-iltana tapahtuneen takaa-ajotilanteen osalta murhan yrityksistä ja lisäksi muun muassa törkeistä liikennelainsäädäntöön liittyvistä rikoksista”, kertoo tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho Keskusrikospoliisista tiedotteessa.

Kaksi Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisimiestä loukkaantui viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Porvoossa Koneistajantiellä tapahtuneesta ampumavälikohtauksessa.

Kokonaisuuden esitutkinta on vielä alkuvaiheessa, ja kuulustelujen lisäksi poliisi tekee edelleen esimerkiksi teknistä tutkintaa ja käy läpi vihjeitä. Vangitsemisvaatimuksen jättämisen määräpäivä on keskiviikkona 28. elokuuta.

KRP aikoo esittää Porvoon ampumistapauksesta epäiltyjä kahta miestä vangittaviksi huomenna keskiviikkona. KRP kertoo Twitterissä, että vangitsemiskäsittelyn aika ja paikka ilmoitetaan, kun ne ovat tiedossa.

Päivitetty klo 14.30 tiedolla vangitsemiskäsittelystä.

LUE LISÄÄ:

Ruotsalaislehti: Porvoon ampujat soittivat itse poliisit paikalle – odottivat väijyksissä

”Blue light sabotage” -ilmiö huolettaa Suomen poliisia – ”Erityisen huolissaan ovat ruotsalaiset virkaveljemme”

Nyt tuli vahvistus: Porvoon ampumisista epäillyt ovat Ruotsin kansalaisia

Viritettiinkö poliisille ansa? 2 kiinni epäiltynä Porvoon ammuskelusta

Poliisiylijohtaja kertoi karuja lukuja: ”Sanat pistooli, haulikko, kivääri tai rynnäkkökivääri mainittiin lähes 7000 kertaa”

Poliisi perustelee vaitonaisuuttaan Porvoon tapauksessa: ”On olemassa seikkoja, jotka tulee olla vain poliisin ja epäiltyjen tiedossa”

Antti Rinne Porvoon tapahtumista haastattelutunnilla: ”Henkii vakavasta muutoksesta yhteiskunnassa”

KRP tutkii kahta poliisin kohdistunutta murhayritystä – Epäiltyjen etsintä jatkuu

Kolmea poliisia ammuttu viikonlopun aikana – Sisäministeri Maria Ohisalo: ”Väkivalta poliisia kohtaan on väkivaltaa yhteiskuntaa kohtaan”