Keskusrikospoliisi (KRP) kertoo ottaneensa yhteensä kolme henkilöä kiinni liittyen Varsinais-Suomessa tehtäviin kotietsintöihin. Seitsemää henkilöä on kuulusteltu.

”Kuulustelut ovat sujuneet hyvin ja etsinnät suunnitelmien mukaan. Tämän päivän kohteissa keskitymme erityisesti selvittämään pimeän työvoiman käyttöä rakentamisessa”, rikostarkastaja Markku Ranta-aho kertoo tiedotteessa.

Kotietsinnät, kiinniotot ja kuulustelut liittyvät yhdessä Verohallinnon kanssa tehtävään talousrikostutkintaan, jossa suomalaisessa osakeyhtiössä epäillään pestyn rahaa usean miljoonan euron edestä ja käyttäneen pimeää työvoimaa omistamiensa kiinteistöjen rakentamisessa.

Poliisi kertoi lauantaina, että osakeyhtiön omistus on toisessa EU-maassa, ja kuulustelluissa on useamman kuin yhden maan kansalaisia.

Lue lisää: Kaksi otettu kiinni KRP:n jättioperaatiossa – ”Epäillään muun muassa törkeää rahanpesua ja törkeää veropetosta”

KRP kertoo, että esitutkinnassa epäillään muun muassa törkeää rahanpesua ja törkeää veropetosta.

Kotietsinnät Turun saaristossa jatkuvat tänään sunnuntaina. Etsintöjen vuoksi on edelleen voimassa lentokielto.

Turun Sanomien tietojen mukaan Airiston Helmi Oy:n kiinteistön edessä oli lauantaina neljä pakettiautollista poliiseja. Airiston Helmi on venäläisomistuksessa oleva yhtiö, jolla on kiinteistöjä Turun saaristossa.

Lue myös: KRP avaa yli 100 hengen jättioperaation yksityiskohtia IL:lle: ”Voidaan sanoa tämän olevan poikkeuksellista”

Uusi Suomi uutisoi vuonna 2015, että venäläisomisteisen matkailu- ja kiinteistöyhtiön tonttikaupat Turun saaristossa kuohuttivat suomalaisten mieliä. Keskustelua herättivät tuolloin myös Suomen merivoimilta ostetut alukset venäläistaustaisen yhtiön rantatontin laiturissa saariston pääkaupungissa Paraisilla.

Lue tarkemmin: Satelliittikuva: Venäläisyhtiöllä ”hämmentävää” kalustoa Turun saaristossa