Ravintola-alan toimijat sanovat Keskisuomalaisen paperilehdessä tänään, ettei ravintola voi menestyä myymällä pitsoja kuuden euron hintaan tai halvemmalla.

Palvelualojen ammattiliitto PAM:in sopimussihteeri Raimo Hoikkala sekä Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa:n toimitusjohtaja Timo Lappi esittävät edullisista pitsoista vakavan epäilyn. Hoikkalan ja Lapin mielestä halvat pitsat voivat kieliä harmaasta taloudesta.

- Jos puhutaan kuuden euron pitsasta tai sitä halvemmasta, eikä ole kyse kampanjasta, on kyseenalaista, onko kaikki sivukulut ja muut toiminnasta koituneet maksut maksettu, Hoikkala sanoo Keskisuomalaisessa.

Lappi puolestaan sanoo, että kuuden euron pitsasta ei jää kiinteiden kulujen, verojen, työehtosopimuksen mukaisten palkkojen ja muiden jälkeen yrittäjälle käytännössä mitään.

Hoikkala kehottaa kuluttajia pyytämään kuitin pitsaostoksistaan. Hoikkala ja Lappi haluavat enemmän valvontaa alalle.

Valviran ylitarkastaja Olavi Kärkkäiselle epäilys edullisista pitsoista on tuttu. Kärkkäinen ehdottaa mustia laatikoita kassakoneisiin. Lue lisää tästä.