Skandaalinkäryinen hotelli 17 miljoonalla eurolla? Ei, Watergate-hotellista ei tehty huutokaupassa ainuttakaan tarjousta, kertoo di.se.

Kun Washingtonin suuri Watergate-kompleksi rakennettiin 1960-luvun alussa, kukaan tuskin aavisti, että sen nimi yhdistettäisiin valtaisaan poliittiseen skandaaliin, joka kaatoi presidentti Nixonin.

Mahtaako alueen kyseenalainen menneisyys edelleen mustata sen mainetta? Kun korttelissa sijaitseva hotelli piti myydä, ainuttakaan tarjousta ei tullut.

Watergate-hotelli on ollut suljettuna parin vuoden ajan edelleen jatkuvan täysremontin vuoksi. Sen odotetaan valmistuvan vuodenvaihteeseen mennessä. Remontin nielaisemat 120 000 euroa kaatoivat kuitenkin kiinteistön omistavan Monumentin. Sen vuoksi hotelli, jonka 250 huonetta muutetaan luksushuoneistoiksi, piti myytämän huutokaupalla tiistaina.

Etukäteen vaikutti siltä, että Watergate Hotel olisi saanut uuden omistajan. Sitä markkinoitiin Washingtonin tunnetuimpiin kuuluvana maamerkkinä, ja kymmenkunta kiinnostunutta oli ilmoittautunut etukäteen.

Kukaan ei kuitenkaan ollut valmis maksamaan lähtöhintaa, 25 miljoonaa dollaria, 17 miljoonaa euroa. Velkojat saavat nyt hotellin takaisin itselleen ja yrittävät löytää ostajaa muulla keinoilla. Ja remontistakin on vielä maksettava sievoinen summa.