Olympialainen kultamitali ei ole mittaamattoman arvokas. Sen tämänhetkinen arvo on raaka-ainehintojen perusteella täsmälleen 183 euroa, kertoo E24-sivusto. Hopeamitalistin mitali on merkittävästi halvempi.

Pekingissä jaettavat mitalit on suunniteltu erityisesti olympialaisiin. Itse asiassa ne eivät kuitenkaan eroa kovinkaan paljon aiemmista mitaleista. Kansainvälinen Olympiakomitea nimittäin säätelee tiukasti niiden muotoilua.

Kaikkien mitaleiden läpimitta on 70 millimetriä ja ne ovat kuuden millin paksuisia. Ne on valmistettu puhtaasta hopeasta.

Toisin sanoen hopeamitali painaa 242 grammaa, joka päivän arvolla on 76,5 euron arvoinen. KOK itse asiassa huijaa kultamitalisteja; heidän mitalinsa ovat myös hopeaisia. Kultamitali on kuitenkin arvokkaampi, mitali on päällystetty kuudella kultagrammalla, jonka hinta on kaikkiaan 107 euroa. Kultamitalisti voisi kanissa saada mitalistaan 183 euroa.

Suuremmista arvoista on kuitenkin kyse, jos lasketaan mukaan kaikissa mitaleissa mukana oleva jade-kivi. Unohtaa ei liioin sovi mitalin tunnearvoa, joka lienee mittaamaton.