Järkytys Kuopion tapahtumista leviää sosiaalisessa mediassa. Kauppakeskuksen yhteydessä sijaitsevan Savon Ammattiopiston tiloissa on sattunut väkivaltainen välikohtaus, jonka seurauksen 10 ihmistä on loukkaantunut ja yksi kuollut. Kaksi on loukkaantunut vakavasti.

Kuopion kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen toteaa syvän järkytyksen.

”Olemme järkyttyneinä ottaneet vastaan tiedon käsittämättömästä väkivallanteosta, joka ravistelee meidän kaikkien kuopiolaisten turvallisuuden tunnetta. Ajatuksemme ovat väkivallan uhrien ja heidän läheistensä luona”, Pirhonen kommentoi Kuopion kaupungin Twitter-tilillä.

Myös pääministeri Antti Rinne (sd) on kommentoinut tapausta. LUE LISÄÄ:

Kuopion piispa Jari Jolkkonen toivoo työrauhaa viranomaisille.

”Kuopiossa oppilaitoksessa tapahtuneessa väkivallanteossa on kuollut ainakin yksi ihminen. Tieto tuntuu järkyttävältä ja vetää hiljaiseksi. Näin ei pitäisi käydä. Pidättäydytään vääristä huhuista, annetaan viranomaisille työrauha. Herra, armahda meitä”, Jolkkonen sanoo Twitterissä.

LUE LISÄÄ:

Monet poliitikot ovat reagoineet tilanteeseen nopeasti. Sisäministeri ja vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo (vihr) puhuu järkytyksestä.

”Kuopion tapahtumat järkyttävät. Surunvalitteluni uhreille ja omaisille. Kiitos viranomaisille nopeasta toiminnasta. Toivon työrauhaa asiaa hoitaville poliisille ja muille viranomaisille”, Ohisalo sanoo Twitterissä.

Opetusministeri ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson (vas) toteaa, että väkivallanteko on erittäin järkyttävä. Hänen mukaansa hallitus seuraa tilannetta ja kommentoi asiaa tarkemmin, kun viranomaisilta saadaan lisää tietoa.

”Haluan osoittaa tukeni ja syvimmät osanottoni väkivallanteon uhreille ja heidän omaisilleen. Jokaiselle lapselle ja nuorelle kuuluu oikeus opiskella turvassa, vailla pelkoa väkivallasta. Tänään Kuopiossa tapahtunut väkivallanteko on järkyttävä ja koskettaa meitä kaikkia syvästi”, Andersson tviittaa.

Ympäristö- ja ilmastominitseri Krista Mikkonen (vihr) ottaa niin ikään osaa.

”Surunvalittelut ja osanottoni Kuopioon. Voimia uhreille, heidän läheisilleen, oppilaitoksen väelle ja viranomaisille”, Mikkonen tviittaa.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk) kommentoi tapausta Twitterissä.

”Osanottoni Kuopion ammattioppilaitoksen tapahtumien uhreille ja heidän omaisille. Voimia oppilaille, henkilökunnalle ja viranomaisille tulevina hetkinä”, Kosonen tviittaa.

Iisalmen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juho Pulkka (kesk) puhuu hirmuteosta.

”Tämä on hyökkäys uhrien lisäksi meidän yhteiskuntaamme vastaan”, Pulkka sanoo Twitterissä.

”Teko on yksiselitteisesti tuomittava. Voimia omaisille ja kaikki panostukset jälkihuoltoon.”