Perussuomalaisten puoluekokouksessa ei nähty natsitervehdyksiä. Puolueen eduskuntaryhmästä eilen irtautuneen Uusi vaihtoehto -ryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Tiina Elovaara kertoi Ylen A-studiossa tiistaina, että puoluekokouksessa olisi tehty natsitervehdyksiä.

Kuvassa vastataan kokousta johtaneen Toimi Kankaanniemen kysymykseen, kuinka monelta puuttuu äänestysliput.

–Täytyy sanoa, että näimme siellä puoluekokouksessa sellaista toimintaa ja muun muassa sellaisia tervehdyksiä sinun [Halla-aho] tullessa valituksi, jotka eivät sovi siihen kontekstiin, Elovaara sanoi A-studiossa ja täsmensi tarkoittavansa natsitervehdyksiä.

Elovaaran väitteet löivät Halla-ahon ällikällä suorassa lähetyksessä, ja hän kertoi, ettei nähnyt puoluekokouksessa yhtäkään natsitervehdystä eikä hän sellaisia hyväksy.

Kuvan alkuperä on selvitetty, eikä sitä ole otettu lauantain äänestyksestä vaan sunnuntaina. Halla-aho kommentoi tapausta lähetyksen jälkeen Facebookissa.

Myös varapuheenjohtajaksi ehdolla ollut Arto Luukkanen kertoo blogissaan, että kuvan taustalla oli perussuomalaiselle puoluekokoukselle ”kiusallinen tilanne”. Äänestys oli tarkoitus suorittaa jäsenille jaetuilla punaisilla ja vihreillä lapuilla, mutta puoluekokouksen osanottajat olivat ne sunnuntaihin mennessä jo kadottaneet. Lue lisää: Perussuomalaisten äänestys ajautui erikoiseen umpikujaan: Jäsenistö kadotti liput

–Ihmiset nousivat ja nostivat kätensä. Kuten huomaatten kuvassa - siellä on yhdellä kunnollisella ihmisellä se vihreä lappu. Jonka hän kohottaa ylös, Luukkanen kirjoittaa.