Tuoreen kyselyn mukaan valtaosa suomalaisista yritysjohtajista haluaisi lähivuosina ryhtyä hyödyntämään virtuaaliteknologiaa yrityksessään.

Tapahtumajärjestäjä Nordic Business Forumin teettämän gallupin mukaan enemmistö suomalaisesta liikkeenjohdosta aikoo etsiä keinoja hyödyntää virtuaalitodellisuusteknologiaa yrityksissään seuraavan viiden vuoden aikana. Kaikkiaan 84 prosenttia johtajista kertoi, että he ovat todennäköisesti, melko todennäköisesti tai ehdottomasti kiinnostuneita kokeilemaan virtuaaliteknologioita.

Yksinkertaista virtuaaliteknologian käyttöönotto ei ole.

– Vaikkakin päätöksentekijät näkevät virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden potentiaalin tuotteiden ja palveluiden kehityksessä, suurimmalla osalla yrityksistä näyttää olevan hankaluuksia viedä ajatuksiaan käytäntöön, NBF kertoo.

NBF:n mukaan vain kymmenen prosenttia vastaajista kertoi jo käyttävänsä virtuaaliteknologioita.

– Noin 14% vastanneista oli tehnyt suunnitelmia, joita ei oltu vielä toteutettu, kun taas 33% ei ollut tehnyt minkäänlaisia suunnitelmia hyödyntääkseen virtuaaliteknologioita yrityksessään, NBF tiedottaa.

Tiedotteen mukaan yritykset, jotka olivat ”ehdottomasti” kiinnostuneita kokeilemaan teknologiaa, olivat useimmiten palvelusektorilta. Kantar TNS haastatteli kyselyä varten päätöksentekijöitä yli 500 yrityksestä, joista 410 oli Suomesta.