Ruotsidemokraattien kannatus on laskenut 2,5 prosenttiyksikköä helmikuussa, selviää Dagens Opinionin uutisoimasta mittauslaitos Demoskopin toteuttamasta kyselystä. Puolueen kannatus on kuitenkin selvästi vahvempaa kuin neljä vuotta sitten.

Helmikuussa 2014 puolueen kannatus oli vain 8,8 prosenttia, kun nyt se on 15,4 prosenttia.

Porvariblokki ohittaa tuoreessa mittauksessa punavihreän hallituksen niukasti. Porvariallianssi kasvatti suosiotaan tammikuun mittauksesta 2,6 prosenttiyksikköä 41,7 prosenttiin. Myös punavihreä hallitus nousi 0,2 prosenttiyksikköä jääden 39,6 prosenttiin.

Pääministeripuolue sosialidemokraatit menetti hiukan suosiotaan, joka on nyt 27,3 prosenttia. Neljän vuoden takaiseen pudotusta on peräti 7,2 prosenttiyksikköä.

Pääoppositiopuolue maltillinen kokoomus nosti kannatustaan 1,3 prosenttiyksikköä kerää 23,9 prosentin kannatuksen ja jää vielä prosenttiyksikön päähän neljän vuoden takaisesta.

Kyselyä varten haastateltiin yli tuhat ihmistä puhelimessa ja 610 verkossa 30.1.–6.2.2018.

Ruotsissa on syksyllä valtiopäivävaalit, joihin on viritelty vaalikysymystä muun muassa sotilasliitto Natosta. Enemmistö valtiopäivien nykykokoonpanosta vastustaa Nato-jäsenyyttä. Sitä vastaan ovat vasemmistopuolue ja ruotsidemokraatit sekä nykyhallitus eli sosiaalidemokraatit ja ympäristöpuolue. Sitä vastoin jäsenyyttä kannattaa neljän porvaripuolueen allianssi, eli maltillinen kokoomus, keskusta, liberaalit ja kristillisdemokraatit.