Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aikoo tehdä demokraattipuolueelle tarjouksen, joka saa heidät taipumaan neuvotteluihin hallinnon sulkemisen lopettamiseksi. Asiasta kertoo CNN virkamieslähteisiin viitaten.

Trump on kertonut antavansa ”tärkeän ilmoituksen” Yhdysvaltojen etelärajan ”humanitääriseen kriisiin” ja hallinnon sulkemisen liittyen. Presidentin on määrä puhua suorassa tv-lähetyksessä lauantai-iltana Suomen aikaa.

Kiista koskee sitä, että Trump vaatii rahoitusta lupaamalleen Meksikon-rajan muurille, mutta demokraatit eivät halua osoittaa muurille rahoitusta. Yhdysvaltain hallinto on ollut osittain suljettuna 22. joulukuuta lähtien ja 800 000 hallinnon työntekijää on jäänyt palkatta täksi ajaksi.

CNN:n lähteiden mukaan Trump ei aio vetää takaisin aikomustaan muurin rakentamisesta Meksikon rajalle. Presidentti on aiemmin uhannut julistaa kansallisen hätätilan muurin rakentamisen edistämiseksi.

Trump piti Valkoisesta talosta televisiopuheen liittyen Meksikon rajamuurikiistaan jo viime viikolla. Sitä on kuvailtu bluffiksi ja pannukakuksi.

Lue lisää:

Tutkija: ”Trump sai bluffilla ihmisiä tv:n ääreen”

Donald Trumpilta uusi hätätilauhkaus – ”Minulla on ehdoton oikeus”

Demokraattipomo vastasi saman tien Donald Trumpin tviittivyöryyn: ”Järjettömän kaaoksen on loputtava nyt”