Eri vaikuttajatahot ilmaisevat tyrmistystään kokoomuksen ehdotukselle siitä, että sunnuntaikorvaus poistettaisiin laista.

Hallituspuolue kokoomus esitti asiaa eilen Suomi Areenassa. Kokoomuksen mielestä pakollinen sunnuntaikorvaus voitaisiin poistaa, mutta eri alat voisivat työehtosopimuksissaan sopia asiasta.

Lähihoitajien liitto SuPer vastustaa kokoomuksen ehdotusta.

– Monelle pienituloiselle työntekijälle lisät ovat juuri se osa palkkaa, jonka avulla tulot riittävät muuhunkin kuin vain selviämiseen. Mikään ei takaa, että työnantajat maksaisivat sunnuntailisiä ilman lain asettamaa velvollisuutta, sanoo SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola liiton kannanotossa.

Oppositiopuolue vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen kertoo olevansa tyrmistynyt ehdotuksesta. Pekonen on ammatiltaan lähihoitaja.

– Se olisi uskomattoman röyhkeä ansioiden leikkaus tilanteessa, jossa monen pienituloisen toimeentulo on jo ennestään uhattuna. On kohtuutonta, että pienituloiset maksavat hallituksen leikkauspolitiikan laskun, Pekonen sanoo tiedotteessaan.

– Todellisuudessa kyse on suorasta palkka-alesta eikä paikallisen sopimisen laajentamisesta, Pekonen jatkaa.

Myös korkeasti koulutettujen työmarkkinajärjestö Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder vastustaa ehdotusta.

– Sunnuntaityöstä pitää maksaa korvaus nykyisen tasoisena. Kokoomuksen esitys ei käy, Fjäder tviittaa.

Aiemmin hallituspuolue perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini tyrmäsi kokoomuksen esityksen.

Lue lisää: Timo Soini: ”Näpit irti sunnuntaikorvauksista”

Uusi Suomi haastatteli Suomi Areenassa kokoomuksen Juhana Vartiaista ja STTK:n puheenjohtajaa Antti Palolaa kokoomuksen työ- ja yrittäjyyspakettiin liittyen. Katso haastattelu tästä: