Brexit-neuvottelut jatkuvat yhä Brysselissä. Osapuolet neuvottelivat tiistaina myöhään yöhön ja palasivat neuvottelupöytiin keskiviikkona.

Eri lähteiden mukaan neuvotteluissa on tapahtunut edistystä. Tavoite on saada sopu valmiiksi ennen EU-lähettiläiden kokousta, jossa huomenna alkavaa huippukokousta pohjustetaan. Kokousta siirrettiin jo tunneilla alkavaksi klo 20 Suomen aikaa.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan neuvottelut ovat jo umpikujassa ja sopimus näyttää mahdottomalta, ellei Britannia suostu liikkumaan. Uutistoimiston diplomaattilähteiden mukaan jäljelle jääneet erimielisyydet vaativat poliittisen tason päätöksiä ja uutta mandaattia Lontoosta.

Samalla Britannian hallitus pyrkii saamaan pohjoisirlantilaisen DUP-puolueen tukea uudelle sopimukselle. Se on ratkaisevaa, jotta uusi sopimus menee läpi Britannian parlamentissa. DUP:n tuen saaminen on kuitenkin epävarmaa. Ongelmia on myös oman puolueen sisällä kovaa brexitiä haluavien piirissä.

Irlantilaisen yleisradio RTE:n lähteen mukaan DUP on kuitenkin saatu suostuteltua mukaan ja ilmassa on optimismia. DUP:n johtaja Arlene Foster ilmoitti Twitterissä, etteivät RTE:n lähteet pidä paikkansa ja että DUP pysyy kannassaan.

Uutistoimisto Reutersin EU-lähteiden mukaan neuvottelut ovat ”pysähdyksissä.”

Suomen pääministeri Antti Rinne sanoi tiistaina, että hän uskoo Britannian nyt tosissaan hakevan sopimusratkaisua.

Kun Brysselissä hiotaan EU-erosopimusta, Britanniassa keskustelu on kääntynyt mahdolliseen uuteen kansanäänestykseen.