Aliupseeriliitto tuomitsee Ilmasotakoulun aikeet, joilla liiton näkemyksen mukaan pyritään murtamaan Metalliliiton lakkoa.

Ilmasotakoulu aikoo käyttää puolustusvoimien virkamiehiä lakonalaiseen työhön mahdollisen Metalliliiton lakon aikana. Aliupseeriliiton mukaan Ilmasotakoulu on pyytänyt Ilmavoimien esikuntaa kartoittamaan mekaanikkoja korvaamaan Patria Aviationin mahdollisia lakonalaisia töitä.

- Kyseessä on selkeästi lakonmurtamisyritys, jossa puolustusvoimien virkamiehiä käytetään Patria Aviationin toimintojen jatkumiseen mahdollisen työtaistelun aikana, Aliupseeriliitto kommentoi.

- Ilmasotakoulun toiminta osoittaa, että puolustusvoimissa on halua puuttua yhteiskunnan työrauhahäiriöihin. Aliupseeriliitto ei tätä hyväksy. Aliupseeriliitto edellyttää, että puolustusvoimat pysyy erossa kaikista työmarkkinoiden häiriöistä, liitto jatkaa.

Metalliliitto ja Ammattiliitto Pro aloittavat lakon 21. lokakuuta, jos sitä ennen työehtosopimuksesta ei päästä sopuun. Työtaistelun piirissä olisi yhteensä noin 32 000 työntekijää.