Postin työkiistassa työnantajapuolta edustava Palta toivoo ammattiliitoilta malttia reagoinnissa sovintoesityksen kaatumiseen ja kiistan jatkumiseen. Tukilakkoja työnantajapuoli pitää jo nyt ylimitoitettuina.

Maanantaina kuultiin useita ilmoituksia uusista ammattiliittojen tukilakoista Postin työriidassa. Tukitoimia on luvassa lisää tällä ja ensi viikolla, jos sopua ei synny. Tällä hetkellä näyttää siltä, että tukitoimien laajentuminen toteutuu, sillä työntekijäliitto PAU tyrmäsi sovintoesityksen kerrottuaan liittonsa hylkäävästä päätöksestä. Osapuolet ovat hyvin kaukana toisistaan. LUE LISÄÄ:

Palta toteaa nyt, että tukilakot ovat ylimitoitettuja. Erityisen huolissaan Palta on logistiikkaan kohdistuvista häiriöistä, jotka ”vaikeuttavat niin yritysten kuin kansalaistenkin elämää”. Kuljetusalan liitto AKT on ilmoittanut mittavista tukitoimista.

”Mitään järkeä ei ole siinä, että yhtä yhtiötä koskevien neuvotteluiden vuoksi vaikeutetaan ihmisten liikkumista, vaarannetaan vientiteollisuuden toimintaa ja aiheutetaan yrityksille mittavat vahingot. Toivon nyt kaikilta osapuolilta malttia ja rakentavaa asennetta”, Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoo tiedotteessa.

Hän kommentoi AKT:n ratkaisuja myös mediainfossa.

”Heillä on tällainen traditio hyvin herkästi lähteä tukemaan kaikennäköisiä työmarkkina-asioita”, Aarto totesi.

”Harmittaa, että vähän yli-innokkaasti nyt hypätään muihin työkiistoihin mukaan.”

LUE LISÄÄ LAKKOAALLOSTA:

Tukilakot – mistä kyse?

Postilaisten PAU:n jo nyt päällä olevat lakot voivat kestää joulukuulle asti, jos sopua ei saada aikaiseksi ennen sitä. Samalla myös muiden liittojen tukitoimet ovat laajenemassa.

Esimerkiksi Suomen Merimies-Unioni on jo lopettanut Postin kuljetusten ottamisen tietyille kotimaanliikenteen aluksille – ja aikoo laajentaa toimiaan selvästi järeämmiksi myöhemmin. Palvelualojen suurliitto PAM ja elintarviketeollisuuden SEL ovat ilmoittaneet omista Posti-töihin liittyvistä käsittelykielloistaan.

Järeimmin liikkeellä on auto- ja kuljetus AKT, jonka jäsenet kieltäytyvät nyt Postin lähetysten käsittelystä ja työstä Posti Kuljetus Oy:ssä. AKT on ottamassa järeämmät keinot käyttöön ensi viikolla, jolloin tukilakko laajentuu muun muassa Helsingin seudun julkiseen liikenteeseen. LUE LISÄÄ:

LUE MYÖS: