Helsingin kaupunginvaltuutettu Terhi Koulumies (kok.) ihmettelee Uuden Suomen blogissaan kaupungin kanintorjuntaan käyttämän rahan määrää.

Kaupunginvaltuutetun mukaan kanintorjunnan budjetti on 1,14 miljoonaa euroa vuodessa, minkä lisäksi maksettavana on kahden ”kaniasiamiehen” palkat.

–Se on 3200 euroa joka ikinen päivä + ne kahden virkamiehen palkat päälle, Koulumies laskee.

Koulumies kertoo ymmärtävänsä sen, että villikanin tapaisen haitallisen vieraslajin kantaa on rajoitettava. Hänen mielestään Helsinkin kuitenkin ”ampuu kania tykillä”.

–Pakostakin tulee kuitenkin ajatelleeksi, että olisiko nykyisille torjuntamenetelmille olemassa halvempia ja tehokkaampia vaihtoehtoja. Kaksi kaniasiamiestä ja yli miljoonan euron vuosittaiset lisärahat menevät mielestäni vähän överiksi sodassa pitkäkorvia vastaan, Koulumies kirjoittaa.

Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara on onnistunut supistamaan kanikantaa merkittävästi alkuperäisillä ongelma-alueilla eli kantakaupungissa. Kaupungin toimista huolimatta populaatio on samaan aikaan päässyt levittäytymään muualle Helsinkiin, kantakaupungin ulkopuolelle, kuten Yle kertoi syksyllä.

Koulumies ehdottaa kettujen pestaamista kanijahtiin.

–Kanikantaa voisi varmastikin rajoittaa kustannustehokkaammin ja luonnonmukaisemmin investoimalla kettuhin. Kaneilta puuttuu tarpeeksi tarpeeksi luontaisia vihollisia Helsingissä. Susia emme tänne halua, mutta kettuja meillä on jo ennestäänkin, ja niitä voisi hyvin hankkia hieman lisää, Koulumies kirjoittaa.