Työmarkkinakonkari Lasse Laatusen mukaan Postin työriita on siinä mielessä vaikea, että se on eskaloitunut tavattoman suureksi.

”Kuitenkin tämä jumittava kysymys koskee aika pientä porukkaa”, Laatunen sanoi tullessaan valtakunnansovittelijan toimistolle.

Postin työriitaa setvivät selvityshenkilöt aloittivat tänä aamuna työnsä. Laatunen on yksi heistä. Posti ja logistiikka-alan unioni PAU pyysivät eilen neljää työmarkkinakonkaria avaamaan Postin työriidan juntturaa.

”Tavoite ja ydin tässä tehtävässä on, että saavutettaisiin työrauha työmarkkinoillel, ei vain Postiin, vaan myös tukilakkojen väistymiseen”, Laatunen sanoi.

Laatusen ohella selvityshenkilöt ovat PAM:n entinen puheenjohtaja Ann Selin, SAK:n pitkäaikainen puheenjohtaja Lauri Ihalainen ja EK:n entinen johtaja Jukka Ahtela.

Ihalainen sanoi, että nelikko pyrkii löytämään sellaisia ulospääsyratkaisuja, että asia saadaan ratkottua.

”Kerrotaan sitten, kun jotain valmista, ja toivottavasti valmista, syntyy”, Ihalainen sanoi.

Ihalainen totesi, että jos Postin työmarkkinariita olisi helppo, se olisi varmaan jo ratkaistu.

”Toivotaan, että löytyy yhteisymmärrystä ja ratkaisuhakuisuutta. Sitä tässä lähdetään etsimään”, Ihalainen sanoi.

Painetta tilanteeseen tuo se, että mittavia tukilakkoja on alkamassa ensi viikolla.

Postin työriidassa hiertää kiista pakettilajittelijoista. Posti päätti aiemmin tänä vuonna siirtää yhteensä noin 700 pakettilajittelijaa Posti Palvelujen palvelukseen. Noin 700 postilaista siirtyi Teollisuusliiton jakelua koskevan sopimuksen piiriin. Posti Palvelut on järjestäytynyt Medialiittoon.

LUE LISÄÄ: