Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että lasten ja nuorten ohjattu harrastustoiminta saa edelleen jatkua aiemman linjauksen mukaisesti.

Ryhmä suosittaa aluehallintovirastolle, että lasten ja nuorten ohjattu harrastustoiminta voi pääkaupunkiseudulla jatkua vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien osalta laajoista sisäliikuntatilojen suluista huolimatta. Tämä tarkoittaa siis tänä vuonna 19-vuotta täyttäviä ja sitä nuorempia.

”Koordinaatioryhmä noudattaa päätöksenteossaan lapset ja nuoret ensin -periaatetta. Tämä tarkoittaa sitä, että lapsiin ja nuoriin kohdistuvia rajoitustoimia pyritään välttämään ja niitä käytetään viimesijaisesti vasta, jos se on aivan välttämätöntä. Koordinaatioryhmä arvioi rajoitustoimia aina lapsen edun ja sen ensisijaisuuden näkökulmasta”, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) julkaisemassa tiedotteessa sanotaan.

HUSin, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja pääkaupunkiseudun kaupunkien epidemiologisten arvioiden mukaan tällä hetkellä ei ole välttämättömyyteen perustuvaa syytä muuttaa aiempaa suositusta lasten ja nuorten harrastustoiminnan osalta.

Maskinkäyttösuositusta sekä etätyösuositusta jatketaan koko pääkaupunkiseudulla 13.2.2022 asti.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd) johtama hallituksen koronaministerityöryhmä antoi viime perjantaina suosituksen lasten ja nuorten sisäharrastusten keskeyttämiseksi.

LUE SEURAAVAKSI: