Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari ja muista puolueen kansanedustajista Sebastian Tynkkynen sekä Teuvo Hakkarainen ovat ehdolla eurovaaleissa.

Asiasta kerrottiin tänään perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa.

Perussuomalaiset kertoo haluavansa pyrkiä muodostamaan mahdollisimman suuren, yhteisen kansallismielisen ryhmän EU-parlamenttiin.

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho perusteli asiaa tiedotustilaisuudessa toteamalla, että suuri ryhmä tarkoittaa suurempaa vaikutusvaltaa. Hänen mukaansa eurooppalaisten kansallismielisten puolueiden välillä on eroja, mutta myös riittävästi yhdistäviä tekijöitä. Julkisuudessa on käsitelty muun muassa kansallismielisten puolueiden vaihtelevaa Venäjä-suhdetta.

”Me tunnustamme nämä erot, mutta haluamme rakentaa ryhmän yhteisille perusteemoille”, Halla-aho sanoi.

Halla-ahon mukaan näitä teemoja ovat liittovaltion vastustaminen, eurooppalaisen perinnön ja kulttuurin suojeleminen sekä maahanmuuton vastustaminen.

”Emme ole EU-mielisiä, mutta olemme erittäin Eurooppa-mielisiä.”

Samalla perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kommentoi ”tuplaehdokkaista” ryöpsähtänyttä keskustelua. LUE LISÄÄ: ”Vedättäminen” vaaleissa suututtaa – ”Tällainen toiminta on moraalitonta äänestäjiä kohtaan”

”Jokaisissa eurovaaleissa on kansanedustajia ehdolla joka puolueesta. Nyt tämä tuntuu kärjistyvän, koska tämä väliaika on niin lyhyt”, hän sanoi.

LUE MYÖS:

Perussuomalaisille tulossa matemaattinen jytky – ”Ennuste täysin humpuukia”

Matteo Salvini kutsui Euroopan äärioikeiston koolle – Jussi Halla-aho: ”Emme ala lennosta kommentoimaan”

EU-parlamenttia odottaa iso myllerrys – Kansallismielisille jopa neljännes paikoista?