Vaalikampanjansa sunnuntaina avannut perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari linjaa, että presidenttinä hän puuttuisi tarvittaessa päivän politiikkaan.

–Suoralla kansanvaaleilla valitulla presidentillä on oikeus ja velvollisuus toimia suunnannäyttäjänä. Presidenttinä tarvittaessa puuttuisin päivänpolitiikkaan. Presidenttinä käyttäisin sananvapautta eri tavalla kuin nykyinen presidenttimme. En tulisi puuttumaan puolueiden sisäisiin asioihin. En ainakaan rohkaisisi poliitikkoja tekemään lehmänkauppoja, en edes rehellisiä lehmänkauppoja, hän sanoi puheessaan Joensuussa.

Huhtasaari otti kantaa myös Euroopan unioniin, joka hänen mukaansa on alkanut muistuttaa Neuvostoliittoa.

–Neuvostoliitossa oli ideologia, dogmi, jossa ei ollut mitään väärää. Eli, suu kiinni epäkohdista ja ”sosialismi” toimii. Vaihtakaa sosialismi sanan tilalle monikulttuurisuus. EU trollaa EU-kriittisiä kohtaan ja vielä meidän yhteisillä verovaroillamme. Ettei kukaan äänestäisi väärin, EU ei pidä kansanäänestyksistä.

Huhtasaaren mukaan Suomesta tulee EU:n maakunta, jos nykykehitys jatkuu.

–Jos sitten vasta silloin heräämme ja haluamme jälleen itsenäisyytemme takaisin, on se liian myöhäistä. Siksi meidän on nyt vaihdettava päättäjät. Jos emme arvosta itsenäisyyttämme, emme hallitse tulevaisuuttamme.

Huhtasaari sanoi myös haluavansa "normaalin Suomen" takaisin.

–Tytöt ovat tyttöjä ja pojat poikia. Vietetäänkö 10 vuoden päästä päiväkodeissa ja kouluissa enää joulujuhlia? Konservatismi arvostaa perinteisiä suomalaisia arvoja. Minut kiltti naapurin tyttö on leimattu radikaaliksi, koska maailma ympärilläni muuttui, minä en. Haluan säilyttää hyväksi havaitut asiat ja arvot.