Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Laura Huhtasaari pitää hyvänä, että Juha Sipilän (kesk.) hallitus ei saanut vietyä läpi perhevapaiden uudistamista.

Eduskuntakeskustelussa Sdp:n, vihreiden ja vasemmistoliiton kansanedustajat arvostelivat hallitusta, kuinka uudistus valmistelun jälkeen päätettiin hylätä. Huhtasaari katsoo, ettei yhteiskunnan ei pidä puuttua perheiden sisäisiin asioihin.

–Se on kommunismia, Huhtasaari paukauttaa.

Myös kristillisten entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Päivi Räsänen piti uudistumisen kariutumista positiivisena asiana. Räsäsen mukaan uudistus olisi tuonut liian kovat leikkaukset kotihoidontukeen. Räsänen pitää esillä ollutta mallia epäonnistuneena ja kalliina.

–Viime kaudella kristillisdemokraatit kaatoi hallituksessa lukuisat yritykset leikata kotihoidontukea ja siten perheiden valinnanvapautta ja pikkulasten oikeutta äidin tai isän syliin.

–Onkin varsin ristiriitaista, että tasa-arvon edistämiseksi tehtiin malli, joka tosiasiallisesti olisi leikannut juuri naisten tuloja ja naisten oikeutta perhevapaisiin, Räsänen lisää.

LUE LISÄÄ:

Perheeltä pois yli 300 €/kk – He olisivat hävinneet perhevapaauudistuksessa

Löytyikö nyt perhevapaauudistuksen käsijarru? Saarikko: Tämän perheen kotihoidontuelle olisi tullut -384 e/kk

SAK:n Eloranta paljastaa tarjouksen perhevapaista – Hallitukselle kotihoidontuki, järjestöille ansiosidonnaiset

Analyysi: Perhevapaauudistus menossa puihin