Taitoluistelijat Laura Lepistö ja Kiira Korpi pyrkivät Vancouverin olympiajäällä ottamaan askeleen eteenpäin tammikuisiin Tallinnan EM-kisoihin nähden. Kumpikin onnistui erinomaisesti EM-kisojen lyhytohjelmassa, mutta vapaaohjelmaan jäi parantamiseen varaa. Lepistö oli EM-jäällä toinen ja Korpi neljäs.

Vancouverissa Lepistö kaatui harjoituksissa ja kolhaisi hieman lonkkaansa. Hän uskoo kuitenkin pystyvänsä valmistautumaan kilpailuun ilman ongelmia.

–Sain pikku tällin toiseen lonkkaan. Varmuuden vuoksi siirsimme valmentajan kanssa vapaapäivän täksi päiväksi, Lepistö kertoi lauantaina.

–Uskon sen paranevan kisaan mennessä. Näitä on ollut ennenkin, Lepistö sanoi.

Lepistö on olympialaisissa ensimmäistä kertaa. Korpi maisteli olympiakisojen tunnelmaa jo Torinossa neljä vuotta sitten. Silloin lyhytohjelma takkusi, mutta onnistunut vapaaohjelma jätti kisoista hyvän mielin. Korpi oli kisoissa 16:s.

–Ihan hyvä, että on jo yksi kokemus olympialaisista. Tiesin mitä odottaa, Korpi sanoi.

Korpi kertoi harjoitusten sujuneen Vancouverissa hyvin.

–Halli on tunnelmallinen ja valoisa. Harjoituksissa oli jo paljon yleisöä. Niin tosin oli Torinossakin, Korpi muisti.

Naisten taitoluistelun lyhytohjelma kilpaillaan Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä. Naisten kilpailun suursuosikki on Etelä-Korean Kim Yu-Na, joka voitti viime kaudella maailmanmestaruuden ja gp-finaalin. Kisojen kotiyleisön suosikkina olympiajäälle luistelee viime vuoden MM-kakkonen kanadalainen Joannie Rochette.