Lauri Markkasen upea levypalloilta ei auttanut tuskaisassa tappiokierteessä rypevää Chicago Bullsia voittoon koripallon NBA-liigassa tiistaina. Brooklyn Nets kukisti Chicagon kotonaan 122-117.

Markkanen heitti 18 pistettä, joista kahdeksan viimeisen kolmen minuutin aikana Chicagon yrittäessä nousta rinnalle. Suomalaistähden tilille merkittiin myös 19 levypalloa, yksi blokki ja yksi syöttö.

Levypallomäärä on Markkasen yhden ottelun ennätys NBA:ssa. Markkanen on viime aikoina rikkonut useita ennätyksiä, mutta joukkueen tappiokierteen kurimuksessa se tuskin lohduttaa.

Markkanen laittoi 15 pelitilanneyrityksestään kuusi sisään. Seitsemästä kolmen pisteen heitosta upposi kolme. Hän nakkasi neljästä vapaaheitostaan yhden ohi.

Markkanen on nyt upottanut vähintään kolme kolmosta kahdeksassa peräkkäisessä ottelussa. Hän rikkoi siinä tilastossa Bullsin seuraennätyksen jo edellisessä ottelussa.

Zach LaVine heitti Chicagolle 26 pistettä. Jabari Parker pussitti 22 pistettä. Kris Dunn tilastoi 15 pistettä, mutta pelintekijä ei saanut tililleen yhtään koriin johtanutta syöttöä.

D´Angelo Russell pussitti Brooklynille 30 pistettä. Shabazz Napier heitti 24 ja Rondae Hollis-Jeffersson 18 pistettä.

Tappio oli Chicagolle neljäs peräkkäinen ja 14:s viimeisessä 15 ottelussa. Joukkueen valmentaja Fred Hoiberg sai joulukuun alussa potkut, mutta valmentajavaihdos ei ole Bullsin menoa parantanut, vaan tulostaso on pikemminkin ollut päinvastainen.

Vahvavireinen Brooklyn on nyt voittanut viimeisestä 26 ottelustaan 20. Newyorkilaisjoukkue on vahvasti kiinni pudotuspelipaikassa.