Lauri Markkanen pelasi lauantaina vahvan ottelun koripallon NBA-liigassa. Chicago Bullsia se ei kuitenkaan auttanut voittoon. Chicago taipui Charlotte Hornetsin parketilla 118-125.

Markkanen teki 30 pistettä, joista puolet viimeisellä neljänneksellä. Suomalaistähti kirjautti tililleen myös yhdeksän levypalloa ja yhden syötön. Hän jäi yhden levypallon päähän neljännestä peräkkäisestä tupla-tuplastaan.

Pistemäärä on Markkasen kauden kolmanneksi kovin. Hän heitti juuri ennen joulua peräkkäisessä ottelussa 32 ja 31 pistettä.

Markkanen laittoi 13 pelitilanneyrityksestään sisään kahdeksan. Hän sai viidestä kolmen pisteen kaaren takaa lähteneestä heitostaan vain yhden sukkaan. Markkanen meni vapaaheittoviivalle peräti 13 kertaa ja nakutti kaikki sisään.

Bobby Portis oli 33 pisteellään Chicagon ahnein. Portis upotti neljä kolmosta. Zach LaVine heitti 18 pistettä.

Charlotten ykköstähti Kemba Walker heitti 37 pistettä ja jakoi 10 koriin johtanutta syöttöä. Malik Monk pussitti 18 ja Nicolas Batum 16 pistettä.

Vaikka Markkanen pelaa vahvaa kautta, menee Chicagolla kehnosti. Tappio oli Bullsille peräti 15:s joukkueen viimeisessä 17 ottelussa.

Chicago Bulls on tällä kaudella pelannut 53 ottelua. Niistä joukkue on voittanut vain 12. Pudotuspeleihin Bullsilla ei ole jakoa.