Lauri Markkanen teki kolmannen peräkkäisen tupla-tuplansa koripallon NBA-liigassa keskiviikkona. Markkasen Chicago Bulls kukisti Miami Heatin vieraissa 105-89.

Markkanen pussitti 14 pistettä, joista kuusi vapaaheittoviivalta. Suomalaistähti kirjautti tililleen myös 13 levypalloa ja neljä syöttöä.

Markkanen oli tehnyt kahdeksassa peräkkäisessä ottelussa vähintään kolme kolmosta, mutta nyt yksikään kaaren takaa lähteneestä viidestä yrityksestä ei uponnut. Hän laittoi 15 pelitilanneheitostaan neljä sisään. Seitsemästä vapaaheitosta yksi epäonnistui.

Bobby Portis oli 26 pisteellään Chicagon ahnein. Wayne Selden heitti 20 ja Kris Dunn 14 pistettä. Bullsin miehityksestä puuttui Zach LaVine.

Chicago katkaisi neljän ottelun mittaisen tappioputkensa. Voitto oli Bullsille toinen viimeisessä 16 kamppailussa.

Tyler Johnson heitti Miamille 15 pistettä. Justise Winslow pussitti 14 pistettä. Heatin riveistä puuttuivat Dwyane Wade ja Goran Dragic.

Miami majailee Itäisessä konferenssissa seitsemännellä sijalla ja kiinni siis pudotuspelipaikassa. Chicago on koko NBA:ssa neljänneksi viimeisenä.

Bullsissa keskityään loppukaudella kasvojen pesuun ja paremman tulevaisuuden kartoittamiseen. Tämä kausi on jo menetetty.