Chicago Bullsin Lauri Markkanen on ollut huikeassa vireessä koripallon NBA-liigassa varsinkin helmikuun aikana. Lauantaina suomalaistähti meni sille kuuluisalle "nextille levelille".

Markkanen pussitti yhden ottelun piste-ennätyksensä, kun Chicago otti makean 126-116 -kotivoiton Boston Celticsistä. Hän kirjautti tililleen 35 pistettä ja maustoi iltapuhdettaan 15 levypallolla. Markkanen on nyt yltänyt tupla-tuplaan eli kaksinumeroisiin lukemiin kahdessa tilastokategoriassa yhdeksän kertaa viimeisessä 11 ottelussa.

- Minulla on ollut vahva itseluottamus siihen, mitä pystyn tekemään, ja olen ollut aggressiivinen. Kaikki alkaa puolustuspelistä. Kun saa pysäytyksiä ja levypalloja, niin pääsee painamaan ylös hyökkäykseen, mikä avaa kenttää kaikille. Pelaamme vain epäitsekästä koripalloa, Markkanen kertoi BullsTV:n haastattelussa.

Markkasen joukkuekaveri Zach LaVine teki myös oman yhden ottelun piste-ennätyksensä. LaVine pussitti 42 pistettä.

Markkasesta ja LaVinesta tuli lähes 23 vuoteen ensimmäiset kaksi Bulls-pelaajaa, jotka ovat tehneet vähintään 35 pistettä samassa ottelussa. Viimeksi samaan pystyivät legendaariset Michael Jordan ja Scottie Pippen vuonna 1996.

- Kuulostaa aika makeelta. Näen nuo nimet hallin katossa joka päivä. En oikein tiedä, mitä sanoa siitä. Se on aika makeeta, Markkanen mietiskeli.

- Lisää on tulossa, Markkanen ja LaVine lupasivat.

Chicago on nyt voittanut ensimmäisen kerran tällä kaudella kolme ottelua peräkkäin.