Chicago Bullsin kausi koripallon NBA-liigassa päättyy huhtikuussa, mutta joukkueen suomalaistähden Lauri Markkasen osalta kauden pelit on jo pelattu. Bulls vahvistaa, ettei Markkanen pelaa enää tällä kaudella väsymyksen takia.

Markkanen vedettiin tiistain ottelusta sivuun tauolla väsymyksen takia. Hän ei ollut kokoonpanossa keskiviikkona, kun Chicago kärsi 98-118 -kotitappion Portland Trail Blazersille.

Markkanen kärsi tiistaina kohonneesta sydänrytmistä ja väsymyksestä. Hän meni sen jälkeen lääkärintarkastukseen.

- Saimme testitulokset Laurin väsymyskohtauksesta. Niissä ei ollut mitään hälyttävää, mutta aiomme olla mahdollisimman varovaisia hänen suhteensa. Totta kai olemme pettyneitä Laurin ja meidän itsemme takia, mutta olemme toiveikkaita, että hänellä ei ole hätää, päävalmentaja Jim Boylen kertoi Bullsin twitter-tilillä.

Markkasen poissaolon myötä Chicagolla ei ollut Portlandia vastaan avausviisikossa yhtään siihen "kuuluvaa" miestä. Markkanen, Zach LaVine, Kris Dunn, Otto Porter Jr ja Wendell Carter Jr ovat kaikki sairastuvan puolella.

Bullsin kauden menestyksen kannalta Markkasen ja muiden ykkösviisikon pelaajien poissaololla ei ole merkitystä. Seura on tällä hetkellä NBA:ssa neljänneksi viimeisenä. Pudotuspelijuna karkasi jo aikoja sitten ja viimeiset kuusi ottelua ovatkin Bullsilta urheilullisten tavoitteiden osalta ”pelkkää pelailua”.

Markkanen on pelannut NBA:ssa nyt kaksi kautta. Chicago Bulls ei ole menestynyt, mutta Markkanen on esittänyt vahvoja otteita.

Tällä kaudella Markkanen meni selkeästi eteenpäin, vaikka joutui aloittamaan kautensa vasta joulukuussa ja kausi päättyi maaliskuussa ennen aikojaan. Bulls rakentanee tulevaisuuttaan hänen varaansa.

Seuraavaksi Bulls toivoo onnea draft-arvonnassa, jossa ratkaistaan NBA:n varaustilaisuuden kärkivuorojen kohtalo. Toukokuun 14. päivänä suoritettavaan arvontaan pääsevät sarjan heikoimmat joukkueet.

Suomen maajoukkueessa Markkasen tähtihetki voi koittaa 2021 EM-kisoissa. EM-karsintapeleistä valtaosa tosin jää Markkaselta NBA-velvoitteiden takia väliin.