Julkisuudessa seksuaalisesta häirinnästä syytetty elokuvaohjaaja Lauri Törhönen myöntää käyttäytyneensä tyhmästi ja harkitsemattomasti Arto Nybergin haastatteluohjelmassa Ylellä.

Törhönen katsoo, ettei asia ole mustavalkoinen.

–Jos vastaan kyllä, se ei ole koko totuus. Jos vastaan ei, sekään ei ole koko totuus. Tässä on niin monta juttua tai harmaan sävyjä mustan ja valkoisen välillä, ettei siihen ole yhtä vastausta, Törhönen kertoo.

Häirintäsyytöksistä kertoi Yle tammikuussa noin 20 naisen kokemuksiin perustuen. Artikkelissa Törhösen kerrotaan muun muassa näyttäneen omaa penistään, antaneen väkisin kielisuudelmia ja ehdottaneen seksiä. Nämä syytökset Törhönen kiistää ykskantaan.

–En kiistä sitä, että on häiritty. Olen varmaan itsekin häirinnyt. Jos luen juttuja, joista tiedän sataprosenttisesti, että minä en ole ollut osapuoli… En kiistä myöskään, että ne ihmiset muistavat subjektiivisesti oikein, mutta siellä on ollut joku muu kuin minä, Törhönen sanoo.

Törhösen mukaan teatterikorkeakoulussa ja elokuva-alalla oli halailu- ja pussailukulttuuria, mutta hän korostaa, että ”siitä on pitkä matka kielareihin”.

Nybergin haastattelussa Törhönen katsoo myös, että käsitys häirinnästä on muuttunut.

–Nyt kun tämä metoo-kampanja tuli, niin luulen, että tuolla [viittoilee kameran taakse] on suunnilleen kaksi ja puoli miljoonaa miestä, jotka ovat joutuneet miettimään takautuvasti, mitä kaikkea on tehty ja mitä se tarkoittaa nykyisten standardien mukaan, Törhönen sanoo.

Häirintäkohun vuoksi Törhönen jätti paikkansa Kaapelitalo Oy:n hallituksen puheenjohtajana.