Arviot Nokian legendaarisen 3310-puhelimen paluusta markkinoille vahvistuvat uusien huhujen myötä, kertoo Tekniikka&Talous.

Matkapuhelinalaa tiiviisti seuraava asiantuntija uskoo, että Nokia-puhelimia nykyisin valmistavan suomalaisen kännykkästartup HMD Globalin julkistus saattaa tapahtua jo tällä viikolla. Venture Beat -verkkojulkaisun Evan Blass kirjoittaa, että tulossa olisivat Android-älypuhelimet Nokia 3 ja 5 sekä uusi versio klassikkopuhelin Nokia 3310:sta.

Uusi 3310 olisi nykyaikaan päivitetty versio, mutta tyyliltään peruspuhelin ja hinnaltaan Blassin ennusteen mukaan noin 60 euroa. Alkuperäisellä 3310:llä on ollut maine tuhoutumattomana puhelimena.

– Halvoille ”tyhmäpuhelimille” on edelleen kysyntää Suomessa ja joillakin muilla markkinoilla, arvioi Androidsuomi-verkkojulkaisun päätoimittaja Jonne Backhaus Tekniikka&Taloudelle.

Lue myös: Huikea Nokia 3310 -hehkutus alkoi heti maailmalla: ”Rakastetuin ja kestävin puhelin historiassa”

Backhausin mukaan Huawei on kuitenkin täyttänyt halpojen peruspuhelinten markkinaan syntynyttä aukkoa muun muassa Suomessa, joten HMD ei saa markkinaosuutta helpolla.

Suomeen rekisteröity HMD Global, jolla on nykyisin oikeus valmistaa Nokia-merkkisiä puhelimia, on tähän asti esitellyt vasta yhden laitteen. Yhtiö on kutsunut mediaa tiedotustilaisuuteen sunnuntaina 26. helmikuuta.

Lähde: Tekniikka&Talous

Lue myös:

Mikä ihmeen HMD? Tällainen yhtiö alkaa myydä Nokia-puhelimia

Nokian 3310 joutui tulikuuman nikkelipallon käsittelyyn – näin kävi