Neljä Vastarintaliikkeen johtohahmoa on valittanut Pirkanmaan käräjäoikeuden ratkaisusta lakkauttaa järjestön Suomen-osasto. Asiasta kertovat muun muassa STT ja Iltalehti.

Käräjäoikeuden ratkaisun valitusaika päättyy tänään. Seuraavaksi hovioikeus päättää, myöntääkö se asialle jatkokäsittelyluvan. Jos jatkokäsittelylupaa ei myönnetä, käräjäoikeuden ratkaisu jää pysyväksi.

Poliisihallitus nosti kanteen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen Suomen-osaston sekä siihen kuuluvien alaosastojen sekä Pohjoinen perinne ry:n lakkauttamiseksi alkuvuodesta 2017. Käräjäoikeus on hyväksynyt kanteen myös sivujärjestöjen osalta. Kannetta perusteltiin sillä, että järjestöjen toiminnan katsottiin olevan olennaisesti vastoin lakia ja hyviä tapoja.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen on pitänyt järjestöä avoimen rasistisena ja väkivaltaisena.

Pohjoinen Perinne ry:n puheenjohtaja, Vastarintaliikkeen aktiivi Jesse Torniainen tuomittiin noin vuosi sitten kahdeksi vuodeksi vankeuteen Helsingin Asema-aukiolla tapahtuneen pahoinpitelyn vuoksi. Hänet tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä, mutta syyte kuolemantuottamuksesta hylättiin.

Torniaisen teko, joka tapahtui Vastarintaliikkeen mielenosoituksen yhteydessä, oli yksi poliisihallituksen perusteista, joilla todisteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa liikkeen järjestelmällistä väkivaltaisuutta.