Yöllä eteläisessä Suomessa näkynyt tulipallo eli harvinaisen kirkas tähdenlento on hämmästyttänyt sekä satunnaiset katselijat että tähtitieteen harrastajat ja ammattilaiset.

Tähdet ja avaruus -lehden mukaan ”merkittävä” tulipallo näkyi Suomessa noin kello 00.44. Tähtitieteellinen yhdistys Ursa mallintaa kappaleen lentorataa ja uskoo, että tulipallo on lentänyt Tukholman suunnalla.

Tulipallosta on jopa saattanut jäädä jäljelle arviolta nyrkin kokoinen meteoriitti, joka olisi tippunut Tukholman seudulle.

–Kyseisestä kappaleesta on saattanut pudota meteoriitti, mutta on yhä mahdollista että kohde on palanut loppuun ilmakehässä, sanoo Ursan tulipallotyöryhmän matemaatikko Esko Lyytinen lehdelle.

Tähdet ja avaruus -lehden mukaan tulipallossa on kyse ”luontaisen aurinkokunnan kappaleen putoamisesta Maan ilmakehään”.

Ylen mukaan meteorilla tarkoitetaan tähdenlentoa eli tavallista tähdenlentoa, joka palaa Maan ilmakehässä loppuun. Tulipallon puolestaan muodostaa harvinaisen kirkas tähdenlento, kookkaampi aurinkokunnan kappale.