Maatalouden tukemiseen ja maaseudun kehittämiseen varataan merkittävää lisärahoitusta tänään julkistettavassa hallitusohjelmassa, kertoo sanomalehti Maaseudun Tulevaisuus.

Lehden tietojen mukaan maatalous saa lisärahaa 418 miljoonaa euroa vuodessa, jos Rinteen hallitus syntyy. Osa hallitusohjelmaan kirjatusta rahoituksen kasvusta on kuitenkin lehden mukaan kertaluonteista.

Lehden mukaan hallitus valjastaa maataloutta myös ilmastotalkoisiin, mikä tarkoittaa muun muassa varautumista erilaisiin sää- ja markkinariskeihin. Lisäksi luonnonsuojeluun on tulossa 100 miljoonaa euroa lisää vuodessa, lehti kertoo.

Iltalehden julkaisemissa hallitusohjelman ennakkotiedoissa on muun muassa seuraava kirjaus: ”Maatalouden ja maaseudun kehittämisen rahoituksen taso turvataan. Myös aluekehitysrahoituksen taso ja harvaan asutun Itä- ja Pohjois-Suomen erityisasema turvataan”.

”On merkittävä aikaansaannos keskustan hallitusneuvottelijoilta, että hallitusohjelmaan on kirjattu, että rahoituksen suhteen tullaan takaamaan maaseutujen elinkeinojen tulevaisuus”, Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä sanoo Iltalehdelle.