Slovakiassa ensi toukokuussa pelattavan jääkiekon 2018 MM-turnauksen ohjelma on lyöty lukkoon. Suomi pelaa alkulohkonsa Kosicen kaupungissa.

Suomi aloittaa turnauksen kolmella kovalla ottelulla. Avausottelussa perjantaina 10. toukokuuta vastaan tulee Kanada. Heti seuraavana päivänä lauantaina 11. toukokuuta Suomi kohtaa Slovakian ja maanantaina 13. toukokuuta vastaan tulee Yhdysvallat.

Kovien pelien jälkeen seuraa kaksi välipäivää. Torstaina 16. toukokuuta Suomi kohtaa Tanskan ja perjantaina 17. toukokuuta Britannian.

Ottelussa brittejä vastaan Suomella on panoksenaan ensimmäinen voitto Britanniasta. Aiemmin Suomi ja Britannia ovat kohdanneet kahdesti ja molemmat ottelut ovat päättyneet Britannian voittoon. Tosin 1960-luvun jälkeen A-maaotteluja ei Suomen ja Britannian välillä ole pelattu.

Sunnuntaina 19. toukokuuta Suomi kohtaa Ranskan ja tiistaina 21. toukokuuta Saksan.

Toisessa alkulohkossa Bratislavassa pelaavat Ruotsi, Venäjä, Tshekki, Sveitsi, Latvia, Itävalta, Norja ja Italia. Kummastakin lohkosta neljä parasta etenee puolivälieriin, jotka pelataan sekä Bratislavassa että Kosicessa 23. toukokuuta.

Välierät pelataan Bratislavassa 25. toukokuuta ja mitalipelit 26. toukokuuta.

Suomella on Bratislavasta hienoja muistoja. Voittihan Leijonat MM-kultaa siellä 2011.

Nyt valmentajaksi palaa Jukka Jalonen. Sama mies luotsasi Leijonat Bratislavassa kultamitaleille.