Suomella ei ole jääkiekon MM-leirillä NHL-tähtiä ja tuskin MM-kisoissakaan, mutta Leijonien paketti MM-kisoja ajatellen voi tuottaa yllätyksiä. Lauantaina Brnossa Suomi kukisti Euro Hockey Tour-ottelussa Venäjän 3-1.

Venäjällä jalkeilla oli 12 NHL-kiekkoilijaa. Joukossa Aleksander Ovetshkin, Jevgeni Malkin, Ilja Kovaltshuk ja Nikita Kutsherov.

Suomi hallitsi silti pelitapahtumia. Suomen vahva puolustuspeli ja kiekonhallinta oli Venäjän tähdille myrkkyä. Ottelu oli jälleen kerran osoitus siitä, ettei nimekkäillä yksilöillä voiteta jääkiekkopeliä, jos yksilöiden ajatus ei mene yhteen ja vastassa on riittävän taitava erinomaista joukkuepeliä esittävä joukkue.

Kaikki maalinsa Suomi teki ylivoimalla. Ensimmäisessä erässä Harri Pesosen syöttö ohjautui venäläispelaajan mailasta maaliin. Toisessa erässä Mikko Lehtonen laukoi venäläispelaajan mailan kautta sisään. Kolmannessa erässä ylivoimalla osui vielä Oliwer Kaski.

Kevin Lankinen torjui Suomen maalilla upeasti. Hän päästi lopussa Ovetshkinin vedon, joka kieltämättä oli laadukas. Lankinen antoi ottelussa vahvan näytön MM-kisoja varten.

Torstaina Suomi oli voittanut kahdeksan NHL-kiekkoilijan vahvistaman Tshekin joukkueen 3-2. Sunnuntaina Suomi kohtaa vielä NHL-pelaajien tähdittämän Ruotsin.