Venäjä voitti Suomen jääkiekon EHT-turnauksen avausottelussa. Jaroslavlissa pelattu ottelu päättyi Venäjän hyväksi 3-2-lukemin voittomaalikilpailun jälkeen. Venäjän hahmoksi nousi voittomaalikilpailussa kolme kertaa onnistunut Dmitri Kagarlitski.

Leijonat aloitti ottelun todella vahvasti. Niko Ojamäki vei Suomen 1-0-johtoon vain 28 sekunnin pelin jälkeen Mikko Lehtosen ja Julius Junttilan esityöstä.

Venäjä kuittasi kuitenkin nopeasti. Reilut neljä minuuttia oli pelattu, kun Ilja Mihejev iski tasoituksen.

Venäjä meni päätöserässä uudestaan johtoon jälleen Mihejevin osumalla. Suomi haki ottelun lopussa tasoitusta ilman maalivahtia ja uhkapeli kannatti. Pelikelloon jäi vain yhdeksän sekuntia, kun Mikko Lehtonen tasoitti ottelun.

Jatkoaika tuottanut tulosta, joten voittajaa ottelulle haettiin voittomaalikilpailusta. Suomen onnistujat olivat kaksi maalia tehnyt puolustaja Oliwer Kaski ja kerran onnistunut Juhani Tyrväinen.

Puolustaja Kaski, 23, pelasi todella vahvan A-maajoukkuedebyyttiottelun. Loistavaa kautta Pelicansissa pelannut Kaski oli kansainvälisessä vauhdissa kuin kotonaan. Hän on tällä kaudella mennyt valtavasti eteenpäin ja NHL-sopimusneuvottelut ovat kauden jälkeen varmasti ajankohtaisia.

Suomi ja Venäjä ovat kohdanneet tällä kaudella nyt kolme kertaa. Venäjä on voittanut kaikki nämä ottelut.

EHT-turnaus jatkuu Tukholmassa. Siellä lauantaina on vastassa Tshekki ja sunnuntaina Ruotsi.