Suomi on voittanut kolmannen jääkiekon miesten maailmanmestaruutensa. Kanada taipui Leijonille Brattislavassa pelatussa MM-finaalissa 1-3.

Leijonat lähti kisoihin SM-liigapitoisella joukkueella. Joukkue raivasi pudotuspeleissään tieltään kovia NHL-joukkueita, Ruotsin, Venäjän ja Kanadan.

- Aika helvetin hyvä fiilis. Tällainen ekana tulee mieleen. Oli ihan järjetön. En ole neljää minuuttia koskaan jännittänyt niin paljon kuin nyt jännitin, MM-kisoihin yllättäen valittu Tappara-hyökkääjä Niko Ojamäki hehkutti kultamitali kaulassaan.

Marko Anttilasta tuli kisoissa melkoinen maalitykki. MM-finaalissa ”Mörkö” teki kaksi maalia.

- On se Mörkö jäätävä. Oli vielä tyhjä maalikin, mutta tällä kertaa ei hattua tullut. Näissä peleissä kun ratkaisee, niin kyllä se isoon rooliin nousee, hehkutti Ojamäki.

Mörkö-biisi lienee Suomessa tämän hetken kovin hitti.

- Ei ole soitettu pukuhuoneessa, mutta hotellilla ollaan kuunneltu pelien jälkeen, Ojamäki paljasti.

Anttila suhtautuu kappaleeseen huumorilla.

- Naureskelee vähäsen, mutta ei mitään muuta. Veikkaan, että kuunnellaan sitä aika paljon.

Suomi kaatoi pudotuspeleissä Kanadan lisäksi Venäjän ja Ruotsin. Kanadan NHL-tähdet taipuivat Suomen SM-liigapitoiselle joukkueelle kahdesti.

- Tosi hieno turnaus. Me aloitettiin vahvasti. Saatiin siitä se itseluottamus, jota joukkue tarvitsee. Siitä se joukkuehenki lähti heti rullaamaan. Sitten se päättyi tämmöiseen otteluun, joka voitetaan ja nostetaan kannua. On tämä aika uskomaton tarina, summasi Ojamäki.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Bratislava