Leijonien taival jääkiekon olympiaturnauksessa päättyi puolivälieriin. Kanada voitti 1-0.

-Tehotonta oli. Parempi voitti tänään, mutta me koettiin, että me ollaan kuitenkin todella hyvä joukkue. Harmittaa, että se jäi nyt piippuun. Ei saatu parasta irti tehollisesti, harmitteli puolustaja Sami Lepistö.

Lepistön mukaan Leijonat olisi voinut voittaa vaikka kultaa.

- On tää iso pettymys. Tässä oli hyvä tsäänssi ja meillä oli hyvä jengi, joka olisi voinut tehdä vaikka mitä.

Kanada ei Leijonia pelottanut ja paikkojakin Suomella oli.

- Ei Kanada mikään peikko ollut. Ei vaan saatu sisään. Oli paikat tehdä maaleja, mutta ei sille enää mitään voi. Kanada meni jatkoon ja kaikki kunnia heille, Lepistö totesi.

Leijonien kapteeni Lasse Kukkonen oli harmissaan.

- Onhan se pettymys kova. Tämä tarina loppui tähän nyt. Ei sille voi mitään.

Kukkonen painotti, että yrityksestä homma ei ollut kiinni.

- Kaikkemme tehtiin. Ylpeä olen jätkistä, joukkueesta. Hienoa olla mukana, mutta tänään se ei riittänyt tuon pitemmälle, Kukkonen sanoi.

Kanadalla oli alla kaksi lepopäivää. Leijonat oli urakoinut tiistaina karsintapelin Etelä-Koreaa vastaan.

- Ei jalka painanut Korea-ottelun takia. Pystyttiin ihan hyvin kolmannessa erässä liikkumaan ja tuomaan energiaa. Ei sillä eilisellä ollut mitään merkitystä tämän päivän pelin kanssa, Kukkonen sanoi.

Suomen joukkueeseen tehtiin Korea-ottelun jälkeen ketjumuutoksia.

- Mun mielestäni muutokset ei vaikuttaneet ainakaan negatiivisesti. Ihan hyvin kaikki ketjut pelasivat ja saivat hyvin luotua liikettä, Kukkonen totesi.

Suomi oli viimeksi jäänyt olympiakisoissa välierien ulkopuolelle Salt Lake Cityssa 2002. Silloinkin Kanada voitti Suomen puolivälieräottelussa. NHL-pelaajat olivat mukana.

Välierissä Kanada kohtaa Saksan ja Tshekki Venäjän. Puolivälierien megapaukusta vastasi Saksa, joka voitti Ruotsin jatkoajalla 4-3.

Teksti: Otto Palojärvi, Pyeongchang.